5 απλές συμβουλές γα γκαραζόπορτες σε οικοδομές

Όλο και περισσότερες οικοδομές ασφαλίζουν τα γκαράζ τους με τελευταίας τεχνολογίας γκαραζόπορτες, κάτι που είναι πολύ καλό καθώς έτσι εξασφαλίζουν ασφάλεια όχι μόνο για τα αυτοκίνητα των κατοίκων, αλλά και για τα σπίτια και τις οικογένειες τους. Ωστόσο απλά και μόνο η τοποθέτηση μίας πόρτας απλά δεν αρκεί για να αποδώσει την ασφάλεια που χρειάζεται. Υπάρχουν και κάποια πράγματα που οι ένοικοι και οι χρήστες της θα πρέπει να έχουν πάντα κατά νου για να εξασφαλίσουν τη χρησιμότητα της και να κρατήσουν την ασφάλεια που προσφέρει σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα επίπεδα.

Ας δούμε λοιπόν μερικές βασικές συμβουλές για την γκαραζόπορτα της οικοδομής σας τις οποίες θα πρέπει πάντα να θυμάστε για να μη βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων.
Διευκρινίζουμε ότι της συμβουλές αυτές τις πήραμε από μία από της μεγαλύτερες εταιρίες γκαραζοπορτών στην Θεσσαλονίκη την cancelleto.Oπότε αν ποτέ αποφασίσετε να αγοράσετε μια ποιοτική γκαραζόπορτα ακολουθήστε αυτό τον σύνδεσμο : www.cancelletto.gr/proionta/gkarazoportes

Πάμε λοιπόν να δούμε τις συμβουλές που πήραμε από τον υπεύθυνο τμήματος της εταιρίας

Να κλείνετε ΠΑΝΤΑ τη γκαραζόπορτα

Οι πιο βασικές συμβουλές είναι συνήθως και οι πιο απλές! Δυστυχώς, δεν είναι λίγοι αυτοί που ξεχνούν να κλείσουν την γκαραζόπορτα όταν φεύγουν ή επιστρέφουν στο γκαράζ, αφήνοντας έτσι τα αυτοκίνητα αλλά και την οικοδομή εκτεθειμένα σε επιτήδειους. Το σφάλμα αυτό συμβαίνει συνήθως όταν κάποιος φεύγει για τη δουλειά του πολύ πρωί ή όταν γυρνάει κουρασμένος. Το πάτημα του κοντρόλ μόλις περάσουμε την πόρτα του γκαράζ μπαίνοντας ή βγαίνοντας από αυτό, θα πρέπει να γίνεται αυτόματα! Καλό θα ήταν να τοποθετηθεί και κάποια «ταμπέλα» για τους ξεχασιάρηδες αλλά και να τους γίνει και κάποια επίπληξη αν επιμένουν. Στην ασφάλεια μας δεν πρέπει να χωράνε λάθη!

Να έχετε μαζί ανταλλακτικές μπαταρίες για το κοντρόλ

γκαραζόπορτες για οικοδομές

Αν το κοντρόλ σας δεν έχει μπαταρίες, τότε απλά δεν θα μπορέσετε να ανοίξετε τη πόρτα του γκαράζ σας. Αν είστε από μέσα και θέλετε να βγείτε, θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τον χειροκίνητο έλεγχο για να βγείτε, ωστόσο αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να αφήσετε την πόρτα μόνιμα ανοιχτή, μέχρι να την κλείσει κάποιος γείτονας. Αν από την άλλη θέλετε να μπείτε και δεν έχετε μπαταρία, αν δεν σας ανοίξει κάποιος γείτονας, τότε σίγουρα θα αφήσετε το αυτοκίνητο σας έξω από το γκαράζ. Αν λοιπόν δεν θέλετε να ανησυχείτε τους γείτονες σας και να δημιουργήσετε προβλήματα στην οικοδομή σας, καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας μέσα στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου σας ανταλλακτικές μπαταρίες και τα τυχόν απαραίτητα εργαλεία, συνήθως ένα απλό σταυροκατσάβιδο, για την αλλαγή τους.

Φροντίστε να έχετε ένα ανταλλακτικό κοντρόλ

Τα κοντρόλ του πάρκινγκ συχνά χάνονται ή χαλάνε. Για να μη μείνετε χωρίς κοντρόλ λοιπόν, καλό θα είναι να έχετε και ένα ανταλλακτικό. Αν η οικοδομή σας έχει ήδη γκαραζόπορτα, τότε απλά πηγαίνετε σε ένα ειδικό κατάστημα ή στο κατάστημα που τοποθέτησε και πούλησε τη πόρτα και ζητήστε ένα ανταλλακτικό. Αν είστε στη φάση της τοποθέτησης, ζητήστε εξ αρχής τουλάχιστον δύο κοντρόλ.

Ασφαλίστε τη δίοδο του γκαράζ προς την οικοδομή

Τα γκαράζ των οικοδομών έχουν συνήθως μία δίοδο με την οποία συνδέονται με την υπόλοιπη οικοδομή. Αυτή η δίοδος θα πρέπει να σφαλιστεί καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα μπορεί κάποιος να μπει από την εξώπορτα και να αποκτήσει εύκολα πρόσβαση στο γκαράζ ή να μπει στο γκαράζ και να αποκτήσει πρόσβαση στην οικοδομή. Σε αυτή τη δίοδο λοιπόν θα πρέπει να τοποθετηθεί πόρτα, η οποία θα πρέπει να μένει κλειδωμένη. Εννοείται πως κλειδί θα πρέπει να έχουν μόνο οι ένοικοι.

Μην ξεχνάτε τη συντήρηση!

Όλες οι γκαραζόπορτες, είτε είναι αυτόματες είτε χειροκίνητες, χρειάζονται κάποια βασική και απλή συντήρηση. Αυτή γίνεται συνήθως μια φορά κάθε ένα ή δύο χρόνια από κάποιον επαγγελματία και είναι κάτι που δεν πρέπει να παραλείπεται, καθώς η έλλειψη συντήρησης μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα σε μία πόρτα και να προκαλέσει μεγάλες και ακριβές ζημιές.